Stærkt og aktivt samarbejde skaber stor værdi for slutkunder

 

Åben dialog og aktiv sparring er ifølge Robert Juul, teknisk chef hos Filterteknik A/S, nøglen til succes med en leverandør og samarbejdspartner. Det er lykkes med konfAir, så man sammen kan skabe værdifulde filterløsninger til kunderne.

 

– Filterteknik er forhandler af alle typer af filtre. Både til luft, støv, hydraulik, procesfiltrering og ventilation. Vi er ikke producerende, derfor har vi brug for en partner som konfAir, når vi møder kunder med specielle ønsker, som ikke kan bruge et standardfilter, forklarer teknisk chef Robert Juul.


konfAir og Filterteknik A/S har i mange år været partnere og har samarbejdet om mange projekter. Blandt de mange eksempler på et stærkt samarbejde er et projekt med et unikt produkt til asfaltarbejde:


Projektet omhandler indsugningsfiltrering til en jetturbine. Maskinen er lavet med en turbineløsning, som kører med meget høj hastighed og høje omdrejninger. Det betyder derfor, at den luft, der suges ind, skal være helt ren, fortæller Rober Juul og tilføjer: 


Det er et unikt produkt, hvor der ikke findes et eksisterende filter på markedet, der passer. Vi har derfor brug for en partner med ekspertise inden for både materialevalg og fremstilling.

 

 

 

 

AKTIV SPARRING FRA KONFAIR RESULTERER I ET BEDRE PRODUKT

Efter at have afsøgt flere muligheder var det endnu ikke lykkedes at finde den helt rigtige løsning hos andre leverandører. Det havde konfAir en løsning på:


Christian (Alstrup, red.) var proaktiv fra starten. Vi fik aktivt modspil på både materialevalg, og hvordan opgaven kunne løses produktionsteknisk, fortæller den tekniske chef fra Filterteknik A/S, inden han uddyber:


Vi er endt med en totrinsløsning, altså med to filte på. Det giver hovedfiltret længere levetid. Det er et prisfølsomt område, så det betyder meget, at det yderste filter kan skiftes billigere og oftere. Det forlænger levetiden på hovedfiltret. 


Et uundgåeligt emne i ethvert udviklingsprojekt er altid pris. Den rigtige filterløsning er altså også en løsning, som tager økonomi med i overvejelserne:


Det giver en højere pris først, men det er billigere i længden i forhold til drift og vedligeholdelse. Prisen er altid interessant, men vi kan ikke alle sælge på pris. Det er vigtigere at finde den rigtige løsning totaløkonomisk, lyder det fra Robert Juul fra Filterteknik A/S, som også fremhæver den bæredygtige fordel i at forlænge levetiden på de ressourcer, som er sat i spil.


Vores kunde er meget tilfredse med løsningen. De har skabt et nyt og ret epokegørende produkt i deres branche, og nu ruller det. Produktet sælger, og vi har været med til at skabe stor værdi for dem, afslutter Robert Juul og indrømmer en vis professionel stolthed.

 


 

Åbenhed og kendskab til muligheder er det vigtigste

Et godt samarbejde med en leverandør kan ifølge Robert Juul defineres af flere parametre. Men på tværs af projekter står enkelte kerneværdier ud:


Det er vigtigt for os, at vi har en åben dialog, hvor vi kan sparre og spille bold op ad hinanden. Vi kommer med en teknisk viden, men vi kan også få teknisk modspil hos konfAir. Det er vigtigt med dybdeliggende kendskab til produkter og muligheder – og at de tør anbefale udvalgte løsninger og materialer ud fra vores økonomi og behov.


Med flere succesfulde projekter i den fælles rygsæk er det også uden tvivl i stemmen, at Robert Juul fra Filterteknik A/S videregiver sine bedste anbefalinger:


Jeg vil helt sikkert anbefale konfAir som leverandør. De er dygtige, vidende og gode til at finde løsninger. De var også meget fleksible, da projektet kom i gang. De kunne selv 3D-printe en prototype, så vi hurtigt kom i gang med testfasen og videre derfra.


STIGENDE EFTERSPØRGSEL PÅ DOKUMENTATION OG FLEKSIBEL PRODUKTION

Udviklingen af den fødevaregodkendte filterpatron er startet på baggrund af efterspørgsel fra blandt andre danske vandværker, som Jesper Gindler og kollegaerne i Prowelding har løbende dialog med. Men i sit arbejde oplever Marie Spanggaard Holm også tydeligt den stigende efterspørgsel på dokumentation og certifikater:


Det er noget, vi mærker generelt på tværs af brancher. Det er helt bestemt et område, som får mere opmærksomhed og flere krav. Derfor har vi også sikret dokumentation af både håndtering og materialer for den nye filterpatron. Vi arbejder professionel med dokumentation generelt. Det omhandler både certifikater, datablade og kvalitetskontrol.


Hos konfAir arbejdes der ikke blot på at være nyskabende, men i høj grad også fleksible for at imødekomme kundernes ønsker og behov: 


For os er det vigtigt, at kunden kan få lige præcis den løsning, som de har brug for. Og her er den fødevaregodkendte filterpatron et rigtig godt eksempel på vores fleksible produktion, fortæller Marie Spanggaard Holm fra konfAir og fortsætter:


Vores mål er ikke blot at levere et produkt. Vi vil gerne klæde vores kunder godt på til at hjælpe deres kunder. Vi tilbyder en totalløsning, hvor vi giver viden med i form af dokumentation og certifikater. Kunden skal ikke bekymre sig om test og dokumentation. Gennem tæt relation og dialog hjælper vi dem med at træffe de rigtige valg, så kunden blot skal koncentrere sig om det, de er gode til i deres forretning.

 

 

Vil du vide mere?

Mangler du også sparring i forhold til filtration og ventilation, eller har du vores næste udviklingsprojekt klar? Så ser vi frem til at høre fra dig. Du er altid velkommen til at ringe til os på +45 97 13 71 33 eller skrive til konfAir@konfAir.dk


Tilbage til referencer