FØDEVAREGODKENDT FILTERPATRON SKABT AF NYSKABENDE OG FLEKSIBEL PARTNER


I sommeren 2020 leverede vi en filterpatron med helt nye egenskaber. Nu findes den i en fødevaregodkendt version. Opgaven blev stillet af Prowelding, og så gik vores eksperter i gang med test og dokumentation.

 

Vi kontaktede konfAir, og de var friske på opgaven. Da vi havde fortalt, hvordan den skulle se ud, og hvad den skulle kunne, klarede de resten. De leverede al dokumentationen samlet. Det er tydeligt at mærke, at de har erfaring med det, fortæller direktør Jesper Gindler fra Prowelding. 


Hos konfAir er Marie Spanggaard Holm sat i spidsen for arbejdet med certifikater og dokumentation ved udvikling af nye produkter som den fødevaregodkendte filterpatron til Prowelding:


Min rolle er at undersøge, hvilke test der skal til, og hvad der kan lade sig gøre. Vi fik foretaget en screening, hvor materialet i filterpatronen testes for, hvor mange potentielt skadelige partikler det afgiver, når det kommer i kontakt med fødevarer, i denne situation vand, forklarer Marie.

 

 

 


 

”KONFAIR ER EN DYGTIG OG LOYAL PARTNER”

For Prowelding er konfAir ikke blot en teknisk leverandør. Det er et partnerskab, hvor engagementet skal gå begge veje. Det gør det også her, hvor særligt kontaktpersonen har afgørende betydning: 


Efter vi kom i kontakt med deres sælger Peter (Vejvad, red.) skete der virkelig noget. Han satte rigtig gang i tingene. konfAir er en dygtig og loyal partner. Vi stoler fuldt og fast på dem og de aftaler, vi indgår.


I samarbejdet bliver der også taget ansvar for hele forretningen – og at Prowelding kan få forretning ud af projektet, hvilket direktøren blandt andet fremhæver i sin anbefaling af et partnerskab med konfAir:


Jeg vil anbefale konfAir til andre, fordi vi kun har haft positive og succesfulde oplevelser med dem. Vi bliver taget seriøst og lyttet til. De tænker også på, om et projekt kan gå, altså om der er økonomi og fornuft i det for os, lyder det fra Jesper Gindler, som igen understreger:


Vi er fuldt ud tilfredse med samarbejdet.


 

Dokumenteret og fremtidssikret udvikling

Testen af den fødevaregodkendte filterpatron til Prowelding koordineres og planlægges af Marie Spanggaard Holm og kollegaerne i konfAir, og udføres af et eksternt laboratorium. Forud for testen ligger mange timers research og dialog med partnere i projektet:
 

Vi har erfaringer fra lignende test med filterposer. Det har givet os en bevidsthed om, hvad testen kræver. Samtidig har vi forud for testen samlet dokumentation, som indikerer, at der ingen sundhedsfarlige stoffer er i materialet, fortæller Marie Spanggaard Holm. 


Indikationerne er efterfølgende blevet bekræftet med positiv respons på testen, som ikke kunne påvise potentielt sundhedsfarlige stoffer i nogen af produkterne, der indgår i filterpatronen. Der er både blevet testet kulfiltermedie og et pleated polyestermedie. 


Derudover er den nye filterpatron udviklet med en version af rustfrit stål, som allerede er fødevaregodkendt. Det samme gælder den silikonelim og -pakning, som er anvendt i stedet for konfAir’s eksisterende gummipakning.


Med fødevaregodkendelsen af delkomponenterne er projektet også fremtidssikret, da en del af dokumentationen allerede er på plads, hvis der skal videreudvikles på den nye, fødevaregodkendte filterpatron. Den nye filterpatron er allerede i brug:

 

Vi har kun fået positive tilbagemeldinger. Derfor har vi udfaset den gamle, så vi kun lagerfører den fødevaregodkendte version. Den sidder nu blandt andet i renvandstanke, som fyldes med luft, når vandet tappes af. Her er der brug for et filter, så der ikke kommer fluer og alverdens ting med ind, forklarer Jesper Gindler fra Prowelding.

 

STIGENDE EFTERSPØRGSEL PÅ DOKUMENTATION OG FLEKSIBEL PRODUKTION

Udviklingen af den fødevaregodkendte filterpatron er startet på baggrund af efterspørgsel fra blandt andre danske vandværker, som Jesper Gindler og kollegaerne i Prowelding har løbende dialog med. Men i sit arbejde oplever Marie Spanggaard Holm også tydeligt den stigende efterspørgsel på dokumentation og certifikater:


Det er noget, vi mærker generelt på tværs af brancher. Det er helt bestemt et område, som får mere opmærksomhed og flere krav. Derfor har vi også sikret dokumentation af både håndtering og materialer for den nye filterpatron. Vi arbejder professionel med dokumentation generelt. Det omhandler både certifikater, datablade og kvalitetskontrol.


Hos konfAir arbejdes der ikke blot på at være nyskabende, men i høj grad også fleksible for at imødekomme kundernes ønsker og behov: 


For os er det vigtigt, at kunden kan få lige præcis den løsning, som de har brug for. Og her er den fødevaregodkendte filterpatron et rigtig godt eksempel på vores fleksible produktion, fortæller Marie Spanggaard Holm fra konfAir og fortsætter:


Vores mål er ikke blot at levere et produkt. Vi vil gerne klæde vores kunder godt på til at hjælpe deres kunder. Vi tilbyder en totalløsning, hvor vi giver viden med i form af dokumentation og certifikater. Kunden skal ikke bekymre sig om test og dokumentation. Gennem tæt relation og dialog hjælper vi dem med at træffe de rigtige valg, så kunden blot skal koncentrere sig om det, de er gode til i deres forretning.

 

 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til den fødevaregodkendte filterpatron, eller har du vores næste udviklingsprojekt klar? Så ser vi frem til at høre fra dig. Du er altid velkommen til at ringe til os på +45 97 13 71 33 eller skrive til konfAir@konfAir.dk


Tilbage til referencer